V létě když je plno ovoce je snadné vymyslet, co na snídani, ale co v zimě? Moje skoro každodenní snídaně, která mě nikdy neomrzí, je kaše. Pokaždé si do ní přimíchám něco jiného nebo připravím z jiných vloček a každé ráno mám originální variaci. Jsem zvyklá snídat sladké, ale někdy přijde chuť i na slanou variaci. V Asii na snídani málo kdy dostanete sladké, jsou schopni snídat polévku nebo i nudle. Jedna z japonských tradičních snídaní je právě tato miso ovesná kaše, která vám dodá energii i těchto chladných měsících.
Miso si můžete vybrat takové, jaké máte rádi. Světlé, tmavé, z ječmene, z rýže, prostě takové jaké chcete.
Počet porcí: 4
Doba přípravy: 20 minut
Ingredience:
- 1 lžíce másla
- 140 g ovesných vloček
- 700 ml vody
- 1-3 lžíce misa
- spoustu opražených vlašských ořechů
- ředkvičky, nakrájené na tenké plátky
- pažitka
- créme fraiche/zakysaná smetana na dokončení
Postup:
Rozpusťte máslo v hrnci, přidejte vločky a na mírném ohni je trochu opečte. Chvilku je ohřívejte v másle, asi 5 minut, dokud mírně nezměknou.
Přilijte vodu a přiveďte k varu. Vařte, dokud se voda neabsorbuje.
Až trochu kaše zchladne, vmíchejte miso. Miso se nesmí moc ohřívat, jinak ztrácí své blahodárné účinky. Každé miso je jinak silné/slané, tak začněte s jednou lžící a postupně přidávejte dle chuti.
Servírujte se spoustou oříšku, ředkviček, pažitkou a lžící créme fraiche.
hotshot bald cop
4 dubna
That’s an awesome point
hot shot bald cop
5 dubna
I didn’t know that.
hi
11 dubna
Hey I know this is off topic but I was wondering if you knew of any widgets I could add to my blog that automatically tweet my newest twitter updates. I’ve been looking for a plug-in like this for quite some time and was hoping maybe you would have some experience with something like this. Please let me know if you run into anything. I truly enjoy reading your blog and I look forward to your new updates.|
Basil
21 května
Wonderful views on that!
Hxsxzk
26 listopadu
buy levaquin pill levofloxacin 500mg brand