Cizrna sem, cizrna tam….nějak si teď poslední dobou ulítávám na cizrně. Vždy ji nechám předem namočit, krátce povařím a většinou, než ji začnu zpracovávat, tak půlku misky sním jen tak, neosolenou, prostě jen tak. Mám pocit, jako by se jednalo o nezbytnost, kterou v kuchyni prostě musím mít. Háži ji do salátů, peču ji v troubě jako křupky, dokonce si ji dám i na chleba! Ovšem jedno z nejlepších zpracování je zajisté hummus. Ten se dá připravit na milion způsobů, nejen díky tomu, že jej můžete umixovat z každé luštěniny, ale ochutit jej můžete taky v podstatě čímkoli. Pokud hledám sytější večeři, nebo lehčí oběd…hummus je vždy jasná volba.
Počet porcí: 2
Doba přípravy: 10 min (+ namáčení)
Ingredience:
- 200 g cizrny
- 1 lžíce citronové šťávy
- 1 stroužek česneku
- špetka soli
- 2 lžíce tahini pasty (sezamové pasty), ale nemusí být
- 1/2 hrnku vody
- 1 lžička kurkumy
- 2 lžíce lahůdkového droždí
Postup:
Cizrnu uvařte dle návodu, nebo použijte v konzervě.
Vše rozmixujte mixérem, dokud nezískáte hladkou konzistenci. Dochuťte dle nálady a podívejte se zeleninovými hranolkami, krekry….
hotshot bald cop
4 dubna
I didn’t know that.
hot shot bald cop
4 dubna
I didn’t know that.
hi
11 dubna
Very nice post. I just stumbled upon your weblog and wished to say that I have really enjoyed browsing your blog posts. After all I will be subscribing in your rss feed and I am hoping you write again very soon!|
Vida
20 května
Why is it I always really feel like you do?
Tia
21 května
I didn’t know that.
Efibnf
26 listopadu
buy levofloxacin 250mg generic order levofloxacin 500mg generic