Cizrna sem, cizrna tam….nějak si teď poslední dobou ulítávám na cizrně. Vždy ji nechám předem namočit, krátce povařím a většinou, než ji začnu zpracovávat, tak půlku misky sním jen tak, neosolenou, prostě jen tak. Mám pocit, jako by se jednalo o nezbytnost, kterou v kuchyni prostě musím mít. Háži ji do salátů, peču ji v troubě jako křupky, dokonce si ji dám i na chleba! Ovšem jedno z nejlepších zpracování je zajisté hummus. Ten se dá připravit na milion způsobů, nejen díky tomu, že jej můžete umixovat z každé luštěniny, ale ochutit jej můžete taky v podstatě čímkoli. Pokud hledám sytější večeři, nebo lehčí oběd…hummus je vždy jasná volba.

Počet porcí: 2

Doba přípravy: 10 min (+ namáčení)

Ingredience:

  • 200 g cizrny
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • 1 stroužek česneku
  • špetka soli
  • 2 lžíce tahini pasty (sezamové pasty), ale nemusí být
  • 1/2 hrnku vody
  • 1 lžička kurkumy
  • 2 lžíce lahůdkového droždí

Postup:

Cizrnu uvařte dle návodu, nebo použijte v konzervě.

Vše rozmixujte mixérem, dokud nezískáte hladkou konzistenci. Dochuťte dle nálady a podívejte se zeleninovými hranolkami, krekry….