Meruňková marmeláda ve skleničkách, meruňkové knedlíky v mrazáku, bříško plné meruněk a ten kouzelný strom mé milované sousedky ne a ne přestat plodit. Není se také čemu divit, jelikož paní Bednaříková si jej hýčká a dává mu zvláštní péčí. Jelikož by přízemní mrazíky v průběhu jara zničily všechnu budoucí úrodu, poctivě chodila roznášet kbelíky s vodou kolem kmenu, aby do sebe natáhly mráz a princezna meruňka zůstala pěkně v bezpečí. Také ji (nám) to teď meruňka krásně oplácí v podobě neskutečného kvanta těch nejlepších kousků. Voňavější a sladší meruňky snad ani existují a takto prvotřídní ovoce si žádá prvotřídní koláč! Třeba tento francouzský s mandlemi.
Ingredience:
Korpus:
- 50 g hladké mouky, prosáté
- špetka prášku do pečiva
- 80 g moučkového cukru
- 200 g mletých mandlí
- 140 g másla (rozpuštěného) + na vymazání formy
- 2 šťastná vejce
Náplň:
- 20 g rozpuštěného másla
- 500 g meruněk
- 1 lžíce třtinového cukru
- mandle na posypání, nejlépe lupínky
Postup:
Troubu předehřejte na 180°C.
Kulatou formu o průměru 30 cm vymažte máslem.
Smíchejte všechny ingredience na korpus a těsto vlijte do formy.
Poklaďte rozpůlenými meruňkami a posypte lupínky mandlí. Ty můžete předem namočit, aby se nespálily.
Koláč nakonec potřete zbylým máslem, posypte cukrem a dejte péct na 40 minut do trouby.
hotshot bald cop
4 dubna
Why is it I always really feel like you do?
hi
11 dubna
What’s up, I log on to your new stuff like every week. Your humoristic style is awesome, keep up the good work!|
Kbeiww
28 listopadu
order levofloxacin 500mg purchase levofloxacin pill