Co jsme se vrátili z Japonska, tak nám nic českého nechutná. Nevím čím to je, ale už 14 dní nemáme chuť na jiné přílohy než nudle a rýži. Žádné brambory, pečivo a dokonce nám moc nejedou ani naše oblíbené těstoviny! Tak jsme rozmlsaní sushi, misem, soba noodles a ramenem, že jsem teď odkázaná vařit jen samé polévky a podobné věci. Ne, že by mi to vadilo! Komu by se taky nelíbila alespoň 3x týdně vydatná asijská polévka. Japonská kuchyně je prostě jedním slovem úžasná, takže předem upozorňuji ty, co se tam chystají, vrátíte se a knedlík si rozhodně po návratu jen tak nedáte.
Po tom, co jsem si dnes udělala japonskou i snídani, jsem si řekla, že bych se mohla na oběd mírně od Japonska odklonit. Moc daleko to, ale nebylo…přešla jsem totiž jen do Mongolska a opět zůstala u nudlí, a to zas rýžových.
Toto seitanové mongolské stir-fry je vlastně obdoba klasického hovězího po Mongolsku. Já zrovna velký masožravec nejsem a jen pro sebe maso nevařím vůbec, takže jsem se rozhodla klasiku obměnit seitanem a výsledek dopadl na jedničku.
Dokonce tak dobré to bylo, že jsem se rozhodla si seitan vyrobit doma sama. Jsem zvědavá, jak to dopadne, a pokud dobře, tak se rozhodně o recept brzy podělím.
Na tomto receptu mě nejvíc baví křupavost seitanu doladěná sladko-pálivou chutí Asie. A také to, že vše máte za 20 minut hotové!
Počet porcí: 2
Doba přípravy: 20 minut
Ingredience:
- 250 g seitanu
- 2 lžíce kukuřičného škrobu
- 2 lžíce řepkového oleje
- 1 lžička mletého zázvoru
- 1 lžička sušeného česneku
- 1/4 lžičky chilli (záleží jak pálivé máte)
- 3 lžíce sojové omáčky
- 5 lžic vody
- 2 lžíce hnědého cukru (nejlépe opravdu hnědého, třeba muscovado)
- sezamová semínka
- rýžové nudle/rýže
- špenát/jarní cibulka/pak choi/brokolice
Postup:
Nakrájejte si seitan na nudličky.
Na pánvi rozpalte 1 lžíci oleje a seitan na něm opečte do křupava, pak jej vyjměte z pánve a dejte stranou.
Ve stejné pánvi, na zbylé lžíci oleje nechte chvilku rozvonět koření (zázvor, česnek, chilli), poté přidejte sojovku a cukr. Míchejte dokud se cukr zcela nerozpustí.
Ve skleničce si smíchejte škrob s vodou a přilijte ho do pánve. Prohřejte další 3 minutky, nebo dokud omáčka nezačne houstnout. Pokud by byla moc hustá, přidejte vodu, pokud málo, přidejte škrob. Měla by se tak pěkně táhnou, jak to ty asijské omáčky dělají.
Nakonec do pánve zpět vraťte opečený seitan a pěkně ho v omáčce obalte.
Přílohu můžete zvolit jakou chcete, buď lepivou rýži nebo rýžové nudle. Stejně tak si můžete pohrát i se zeleninou, jen by měla být alespoň zelená a nejlépe listnatá.
hotshot bald cop
4 dubna
I was just telling my friend about that.
hi
11 dubna
I have been surfing online more than 2 hours today, yet I never found any interesting article like yours. It’s pretty worth enough for me. In my opinion, if all web owners and bloggers made good content as you did, the net will be a lot more useful than ever before.|
hot shot bald cop
26 dubna
That’s very good point
hotshot bald cop
26 dubna
Wonderful views on that!
Janelle
20 května
I didn’t know that.
Sheri
21 května
I didn’t know that.
Csdhxs
25 listopadu
levaquin medication order levofloxacin 250mg